Information für unsere Deutsche Gäste follow us @ facebook follow us @ twitter  

 

 

Direct aanmelden via internet Direct aanmelden via internet Direct aanmelden via internet

 

Nieuwsbrief november 2016

Het gaat goed met AEC. We staan er financieel goed voor en het bestuur is aangevuld met een nieuwe secretaris in de persoon van Wilmar Bakema.

We hebben nog behoefte aan versterking van ons team met iemand die het leuk vindt om met communicatie en marketing bezig te zijn. Weet je wellicht iemand? Dan graag een mailtje of een belletje naar Johan Kiewiet.

Zonnepark Ameland. Het zonnepark waarvan AEC 1/3 eigenaar is presteert naar behoren. Volgens berekeningen moet hij over een heel jaar ... lees verder


Open Dag zaterdag 25 juni 2016


Foto Kees van de Veen

Op zaterdag 25 juni 2016 stelt Zonnepark Ameland haar deuren open. Van 10:00 – 12:00 uur bent u van harte welkom om te kijken naar het gerealiseerde zonnepark.

Deskundigen zijn aanwezig om uitleg te geven en er is volop ruimte om uw vragen te stellen aan de partners van Zonnepark Ameland BV. Belangstellenden wordt gevraagd te verzamelen nabij het vliegveld in Ballum. Vanaf dat punt wordt u gewezen naar de exacte locatie. Vooraf aanmelden is niet nodig.


Film over Duurzame energie op Ameland
EnTranCe, één van de partners in Duurzaam Ameland, heeft ons eiland een hoofdrol gegeven in een nieuwe film over energietransitie (de overgang van fossiele naar duurzame energie). In de film zien we onder andere burgemeester De Hoop, leden en bestuursleden van de AEC en uiteraard het zonnepark dat mede door de AEC is gerealiseerd.


Succesvolle obligatielening van de Amelander Energie Coöperatie voor
Zonnepark Ameland

Zonnepark Ameland is een initiatief van de gemeente Ameland, Eneco en AEC. Het zonnepark heeft 23.000 zonnepanelen en levert genoeg stroom voor alle huishoudens op Ameland. Via AEC is er voor Amelanders en eigenaren van recreatiewoningen een mogelijkheid gecreëerd om via een obligatielening te participeren in het zonnepark. De inschrijving op de obligatielening van AEC voor het zonnepark is maximaal benut.(€300.000) In totaal zijn er 80 inschrijvers, 50 hiervan zijn AEC lid, 52 wonen op Ameland en 28 zijn eigenaar van een recreatiewoning.

AEC is een coöperatie zonder winstoogmerk. Door op deze obligatielening een rente van maximaal 4% uit te keren, kan AEC de opbrengst uit het zonnepark teruggeven aan de eilanders en eigenaren van recreatiewoningen. Daarnaast biedt de lening AEC gedurende 5 jaar financiële ruimte om de Amelander energievoorziening verder te verduurzamen. AEC wil parkeerplaatsen gaan voorzien van carports met zonnepanelen, een project starten met elektrisch deelvervoer en zonnepanelen gaan plaatsen op bedrijfsloodsen.


Zonnepark:
Goed bezocht Kijkje bij de Bouw

Zaterdag 31 oktober was iedereen welkom om te komen kijken naar de voortgang van de bouw van zonnepark Ameland. Ruim 100 geïnteresseerden bezochten de bouwlocatie.

De bezoekers konden op die dag het zonnepark van dichtbij bekijken. Alle 7.000 palen waren in de grond geplaatst en de draagstructuur was gereed. Er waren op 31 oktober zo’n 2.500 zonnepanelen geïnstalleerd. Deskundigen van de gemeente Ameland, Eneco, de Amelander Energie Coöperatie en Solarcentury waren aanwezig om uitleg te geven en de vele vragen te beantwoorden. De bezoekers vonden het erg leuk om de bouwlocatie te mogen betreden waar ze anders niet mogen komen en het zonnepark van dichtbij te bekijken.


Nieuwe AEC-plannen: auto’s en nog meer zonnepanelen
De AEC heeft voor 2016 een paar nieuwe plannen op stapel staan. We bereiden voor:
- introductie elektrische deelauto’s
- zonnepanelen op parkeerplaatsen
- zonnepanelen op bedrijfsdaken.

Interesse? Meer weten? Meedoen? Neem contact op via tel: 06-20932705 of mail naar info@amelandenergie.nl.

Uiteraard houden we u via deze website op de hoogte wanneer deze plannen concreet vorm krijgen.

<< terug

 

 

 


Information für unsere Deutsche Gäste follow us @ facebook follow us @ twitter klik hier voor simpel overstappen naar de AEC Direct aanmelden via internet